Nyårskaka

Voltige, baka och lite musik. Det är livet. Där emellan en jäkla massa humörsvängningar. Men vi börjar med ett bak-inlägg eftersom jag gjorde efterrätten till vår lilla middag igår. 
Jag är inget stort fan av nyår. Känslan av att man borde göra nåt storslaget och så kanske man inte ens har en liten middag att gå på. Jag var själv på nyår för några år sedan. Och det gjorde mig egentligen inget. Jag är en ensamvarg men jag älskar också att umgås med vänner, så så länge man får både och är jag nöjd. Det spelar ingen roll vilken dag på året man träffas. Men ändå var jag rädd att nån skulle fråga vad jag gjorde. För att det skulle låta så sorgligt att säga att jag var ensam hemma och tittade på en av mina favoritfilmer. 
Nyår 2017 var jag på en liten middag. Precis lagom och supertrevligt. Tiden gick så snabbt! 
Jag stod för efterrätten, så nu kommer vi till bakningen. Jag gjorde ett av Leila Lindholms fantastiska recept. Chocolate chip walnut brownies.  Ni hör ju bara på namnet! Receptet är stort, så jag halverade det och bakade i en vanlig springform. Tips! Skriv ner hur mycket det ska vara av allt om du ändrar ett recept. Jag brukar annars alltid glömma bort nånstans efter vägen att jag ska räkna om och så blir det fel. 
Eftersom jag inte tycker om ingefära hoppade jag över den och så struntade jag i att dekorera med valnötter eftersom jag skulle försöka mig på en tjusigare dekor. 
Jag bakade med bakplåtspapper i botten för att kunna flytta kakan till ett tårtfat. Det var ett riskmoment, men gick med en hjälpande hand. Se till att den verkligen har stelnat först. 
För första gången så provade jag att använda sugarpaste. Jag googlade fram en instruktion på rosor och försökte mig på detta. Det var så svårt!! Använd florsocker för att det inte ska fastna överallt. Tillslut fick jag till några rosor med blandat resultat, men det tog tid. Avslutade med att dekorera med ätbart glitter. Blev helt överlycklig när jag hittade det i bakhyllan. Finns i både silver och guld. Det kommer hela tiden mer grejer att dekorera med. Det är inte billigt! Men om man gör det ibland så får det vara okej. 
Det är alltid lite nervöst när man ska bjuda på en kaka som man inte har kunnat provsmaka. Den kan ju se fin ut, men vara katastrof på insidan. Men det gick bra! 
Servera med glass! Mums! 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: