Födelsedagshelg

Jag firade min födelsedag lite hela helgen. Härligt när man gillar att fylla år. :)
Efter stallet på lördagen mötte jag upp mamma och pappa som tog oss till Stockholm. Det började inte superbra eftersom jag glömde mobilen. Jag som ville dokumentera! Men men. Man överlever ju.
I Stockholm mötte Marcus upp. Jag visste inte vad dagen skulle innehålla, men hade väl gissat mig till en sak som visade sig bli första stoppet. ;) Mr Cake! Eftersom Roy Fares är lite utav en husgud har jag velat gå på konditoriet sedan det öppnade. Som väntat var det mycket folk, men vi slapp köa ute. (som jag har sett på instagram att folk verkar göra rätt ofta).
Precis när jag kom in mötte jag Roys blick där bakom disken. Vilken lycka.
Det var inte supermysigt eftersom det var så mycket folk. Och vi fick stå en stund med det vi hade inhandlat och vänta in ett bord. Men fikat är ju fantastiskt. Både ser otroligt ut och smakade väldigt gott.
Jag ville köpa en av Roys böcker och fråga om man kunde få den signerade, men modet svek mig. (och den långa kön var inte så lockaden en gång till)
Sedan var planen att jag skulle få välja en present. Det gick väl sådär kan man säga.
Vi tog en drink på Tak. Otrolig utsikt, men det var ju inte så roligt väder. Och så avslutade vi kvällen med middag på en japansk restaurang som serverade massa olika nudelrätter. Väldigt gott! Förutom att såsen var för stark, så den fick jag pilla bort.
När jag kom hem supertrött ställde jag mig och bakade tårtbotten och fixade inför brunchen jag skulle ha dagen efter. Baket gick dåligt, bottnen blev för platt så jag insåg att jag skulle få göra en till på morgonen. När jag gick och la mig och väckarklockan sa att jag skulle få sova drygt sex timmar var jag inte så nöjd.
Brunchen skulle börja 12.30, så jag gick upp 08.30 (egentligen 07.30) och då tyckte jag att jag hade gott om tid. Men det visade sig vara fel. Tröttheten och att jag inte hade ro att äta frukost gjorde att jag tillslut var gråtfärdig över att jag inte skulle hinna klart. Plus att tårtan inte alls blev som jag ville. Det var helt omöjligt att spritsa, det fastnade inte på tårtan utan följde bara med upp. Så jag fick göra en nödlösning. Ville inte ens ta bild på den..
Det var två av fyra gäster som kom i tid, så de fick hjälpa mig med det sista.
Brunchen blev tillslut väldigt lyckad. Tårtan blev god och framför allt så var sällskapet väldigt trevligt.
På kvällen var det träning, så laget fick äta upp resterna av tårtan. :)
Kolacheescake, chokladtårta, key lime pie och salted caramel donut.
 
På Tak.
 
Efterrätt. Vaniljglass med kolasås, chokladsås och rostad kokos.
 
</div