Fördomspodden

I onsdags var jag och Lina på Fördomspodden live i Stockholm. Alex Schulman och en hemlig kvinna skulle gästa. Eftersom det var nån som varit med tidigare hoppades jag på Miriam Bryant, men trodde inte att det skulle ske. Hon och Alex (väldigt problematiskt det här med smeknamn på folk man inte känner, speciellt kändisar. Men nu låtsas vi att det är okej) skulle vara en glimrande duo. 
Det började bra. Vi var rätt sena in och det var fri placering, så vi valde att sätta oss längst bak för att få lite mer space. Det skulle visa sig vara ett briljant val. Förutom de utplacerade stolarna var det även ståplatser, bakom oss. Plötsligt väser Lina: "Titta åt höger." Diskret vrider jag på huvudet men ser inget. Eller ingen speciell. "Nu får du titta åt vänster." Tar långsamt blicken åt andra hållet och är troligtvis, vid det här laget, fruktansvärt odiskret. Då ser jag en nacke jag känner igen. Förmodligen för att vi var i ett sammanhang där det var fullt rimligt att han var. Erik Jerka Johansson. Tobbe i Eva och Adam. Sebastian i Maria Wern. Patrik i Bonusfamiljen. Han har ju varit en favorit sen jag var typ tio. Vi båda var lite i extas. 
Jag ser mig om i lokalen ytterligare en gång och hajar till. Fredrik Wikingsson. Lina konstaterar överraskat hur snygg han är. Jag, som har förundrats över att han bara verkar bli snyggare och snyggare med åren, är inte förvånad. Kort där efter spatserar även Filip Hammar in. Vår kväll är liksom redan fulländad och showen har inte ens börjat. 
Alex var först ut. Som vanligt väldigt bra på att snacka. På ett sätt så självklar på scen, samtidigt som han ser lite osäker ut när han sitter och pillar på något hela tiden. Den lilla osäkerheten kanske också gör det lite mer nära. Han är ändå bara människa, trots att han är briljant. 
Efter ett ganska långt samtal presenterades den andra gästen. Laila Bagge. Inte wow men inte heller ånej. Kanske inte den bästa kombon. Alex och Emil har en rätt hård jargong. Laila har rätt mycket självdistans, men är inte alls likadan som de andra. Lite jobbig stämning ibland. Man var osäker på om det blev jobbigt på riktigt, och då blir det lite obekvämt som publik. 
Podden går alltså ut på att Emil radar upp massa fördomar om gästen. Fördomar som är väldigt finurligt och utförligt skrivna. Kul. Och det gör att man kan vara lite hårdare mot intervjuobjektet. Det kanske ändå bara är en fördom. 
Som avslutning fick Alex och Laila läsa upp några fördomar om varandra och Emil. Här briljerade Laila. Roligt, fyndigt och mitt i prick. 
En rolig kväll. Wikingsson verkade också ha kul. ;)