Semester

Hemma igen efter en otrolig semester. Jag njöt (nästan) varje sekund. Det känns som att jag alltid bara tittar på andras semesterbilder på instagram och hör om andras resor. Alla pengar, och all tid för den delen, brukar hamna på voltigen. Men nu var det äntligen min tur. 
Jag och Andrea bestämde oss för att göra en liten roadtrip ut mot västkusten. Vi bokade boende de två första nätterna i Uddevalla och sedan lämnade vi det öppet. Anledningen till att det blev just Uddevalla var att jag googlade västkusten och fick upp denna bild. 
Ni förstår ju varför jag skulle dit. 

På vägen till Uddevalla stannade vi vid Läckö slott och hade picknick. Mysfaktorn var hög. 
 

 
I Uddevalla bodde vi på ett rätt billigt vandrarhem som låg precis vid vattnet. Kan verkligen tänka mig att komma tillbaka. Känns inte som att vi hann upptäcka allt där runtomkring. Strandpromenaden var fantastisk, även om vi inte var ute tillräckligt sent för att det skulle se ut som på bilden. 
Själva Uddevalla centrum var kanske inte helfestligt (där vi var iaf) men jag var sjukt nöjd med shoppingen. Vi åt även på en bra restaurang Kerstin på torget. 
Uddevalla ❤
Rummet var inte fantastiskt, men det var iaf fräscht. Utsikten däremot. 
 
 
 
Strandpromenaden var verkligen otrolig. Jag tog en morgonjogg där. Vilket man skulle kunna tro var rätt mysigt. Men det var hemskt. Förmodligen en kombination av att jag knappt tränat på två veckor, värmen och vätskebrist. Sprang före frukost, ändå hade det hunnit bli för varmt. Och eftersom jag inte hade ätit frukost hade jag heller knappt druckit något. Det är kul när man känner sig så vältränad.. 
 
På ett berg stod den här fantastiska hästen. 
 
 
Mitt drömhus. Okej, det saknas ett torn. Men det spelade ingen roll när lamporna lyste i mörkret.
 
Den goda maten på Kerstin på torget.
 
När vi åkte från Uddevalla blev Andrea väldigt nöjd när vi upptäckte att vi fick åka över bron vi hade sett på håll.
 
Nästa dagsstopp var Smögen. Vi tog en båt ut ca 10 min till Hållö. En ö som mest bestod av sten, så till en början var jag kanske lite besviken. Men vi gick till Marmorbassägen som skulle vara fanatstiskt. Och man blev inte besviken. Mycket folk, men det gjorde faktiskt ingenting. Det var kul att kolla på alla som hoppade i vattnet. Och vilket vatten. Det såg verkligen ut som utomlands. Och kändes som utomlands eftersom det var så varmt. Vattnet var inte lika varmt som utomlands, men det var ändå varmt för att vara i havet. Ja, jag badade faktiskt. Jag var bara lite rädd för alger och hajar..
Båten vi åkte med var inte lika fin, men med den här utsikten så.
Riktigt instagram-drömmigt
 
Efter Smögen och Hållö hittade vi en billig camping vid vattnet i Alingsås. Så det blev nästa stopp. 
Både jag och mina föräldrar var lite i chock över att jag ville låna tältet. Har mest traumatiska minnen från barndommens tältning. Nyckelpige-invation på Gotland (var det Gotland? Massa nyckelpigor var det iaf. Och jag överdriver faktiskt inte om jag säger att det var nyckelpigor överallt.), tvestjärtar som klättrar på tältduken och värmen. Svetten på morgonen. Men nu var både jag och Andrea peppade på en natt i tält. 
Efter lite kämpande och bara lite bråk stod tältet där. Sedan middag på en bänk vid vattnet. 
 
Efter den natten ville vi inte tälta mer. Båda två frös och sov jättedåligt. Sedan vaknade man i panik över hur varmt det var typ halv åtta. Det blev ingen mer natt i tält. 
 
Frukosten på klippan gjorde sitt bästa för att kompensera för natten. Wow. 
 
Nästa stopp var Göteborg och Liseberg! Lite för varmt och lite för mycket folk. Självklart var det kul ändå. Men det är inte kul att köa i en timme för att sedan åka karusell i två minuter. Helix verkade vara den mest populära och vi förstod ju varför. Så trots  kön ställde vi oss där igen. När vi hade köat i ca 40 minuter och var supertrötta på att köa såg vi Expresskön. Expresskön får alltså gå före alla andra. Jag trodde att det var något man betalar för så jag var superirriterad över att folk med mer pengar får fördelar. Men nu när jag googlade är det tydligen nåt man får om man köper åkpass i förväg på hemsidan. Men det visste jag inte då så jag eldade upp mig över det. Eftersom Helix var den åkattraktion med länsgt kö ville såklart många använda sitt expresspass där. Den kön var därför också lång! Så vi kom ingenstans. Efter nästan en timme i kö får vi dessutom veta att de har tekniska problem så alla får gå ut. Kom igen! Ja, jag vet. Hellre det än att fastna i karusellen upp och ner. Men en timme! Inte vann jag på något chokladhjul heller. När jag var liten vann jag ofta. Vad hände med den turen? 
 
Från Liseberg åkte vi till litet vandrarhem i Åsa. Mysigt rum den här gången. Men det var mest ett stopp på vägen. Mot Ullared! Ingen utav oss hade varit där tidigare. Jag älskar ju att gå i affärer men det var också väldigt mycket folk. Dock visste man ju det från början, så det var bara att ta några djupa andetag. Jag var iaf nöjd med min shopping. 
Självklart fimade de någon som blev intervjuad. Vi föröskte ducka kameran i bakgrunden, men det skulle inte förvåna mig om vi kommer med i tv. Bara för att vi var där en gång. Det var kul att vara där, men jag vet inte om jag kommer att åka dit igen. 
 
Från början hade vi tänkt stanna en natt till på vägen hem. Men efter en titt på kontot bestämde vi oss för att åka hela vägen hem på en gång. Vi stannade i Jönköping och åt middag. Där har vi stannat ett antal gånger med voltigen. Då på Max. Nu åkte vi lite mer in i stan och hittade en Libanesisk restaurang. Men hallå, underbar. Jag älskar libanesisk mat. Man fick välja fyra meze och sedan ingick falafel och valfritt tillbehör (ris, potatis eller bulgur). Bästa snabbmaten!
 
 
En fantastisk semester helt enkelt. (Inser att jag har överanvänt ordet fantastisk i den här texten. Men ibland är det så helt enkelt.)