Kladdkaka

Finns det något bättre än kladdkaka? Det går snabbt, är lätt att göra och är fruktansvärt gott. Och det går att variera i mängder.
\n
Jag använder mig av det här grundreceptet:
\n
3 dl strösocker
\n
1,5 dl vetemjöl
\n
4 msk kakao
\n
\n
1 tsk vaniljsocker
\n
1 krm salt
\n
\n
2 ägg
\n
100 g smält smör
\n
 
\n
Blanda ihop allting. Rör så lite som möjligt med mjölet. Eftersom det är en kladdkaka vill vi inte att den ska resa sig.
\n
Grädda i 175 grader. Ca 15-17 minuter. Här beror det såklart på hur man vill ha den. Om man ska låta den stå tills den kallnar skulle jag säga 15 minuter, lite längre om man tänker äta direkt. Annars blir det lite som att äta varm smet. Vilket också kan vara gott förstås.
Något som ger en annan dimension på kakan är att använda choklad istället för kakao. Eller både och. Och här finns det ju massa olika chokladsorter att testa! En favorit här att ha i en 200 g kaka med Marabou helnöt plus en msk kakao. Minska lite på smöret och sockret. Gräddningstiden ökar lite när man har i riktig choklad. 
Våga testa med olika extra innehåll. Men skippa krossad ananas. Min bror blev inte så glad när jag förstört en kladdkaka på det viset. Och då älskar vi båda ananas. 

Alla som känner mig vet att jag älskar kladdkaka. Så jag har en kompis (vi behöver inte nämna några namn) som har ringt några gånger och frågat efter receptet. Hon har dessutom talat om för sina vänner att jag är bäst på kladdkaka. Men jag har också hört historier om hur dåligt det har gått för henne när hon bakat. Paniken och andnöden som uppstod när jag kom hem till henne och hittade en lapp med ett recept upptejpat på ett skåp. 





Kommentarer
Postat av: Hannah

Äh ganska likt ju😝 har sagt till ALLA att det är ditt bästa recept😉😘

Svar: Katastrof.
Micaela

2018-01-16 @ 12:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: